Aasgier
De aasgier komt voor in zowel laaglanden als berggebieden, meestal in open landschappen in droog terrein, maar ook wel in de buurt van menselijke nederzettingen.
De aasgier komt voor in zowel laaglanden als berggebieden, meestal in open landschappen in droog terrein, maar ook wel in de buurt van menselijke nederzettingen.
De Abdims ooievaar lijkt op een kleine versie van de zwarte ooievaar. Het is een zwarte ooievaar met een grauwgrijze snavel, roze poten met rode tenen en gewrichten en een blauwachtig gezicht.
Abdims ooievaar Lees bericht »
Adéliepinguïns zijn met hun lengte van 60 cm één van de kleinere soorten pinguïns. De rug, staart, kop en gezicht zijn zwart. Ze hebben een witte buik en een witte ring rond hun bruine ogen.
De Afrikaanse lepelaar komt voor in Afrika, ten zuiden van de Sahara, en op Madagaskar, maar mijdt droge gebieden en tropische regenwouden. Hij leeft bij ondiepe binnenmeren en plassen.
Afrikaanse lepelaar Lees bericht »
De Afrikaanse maraboe heeft lange, grijze poten en kan ongeveer 1,50 m hoog worden. Hij heeft een vrijwel kale kop met een hangende roodachtige krop, een grote gelige snavel, zwarte vleugels en staart en een wit lijf.
Afrikaanse maraboe Lees bericht »
De Afrikaanse oehoe komt voor op het Arabisch Schiereiland en in het zuiden van Afrika. Het leefgebied is zeer gevarieerd. Ze worden aangetroffen in droge, rotsachtige gebieden en gebieden met afwisselend lage heuvels, grasland en struikgewas.
Afrikaanse oehoe Lees bericht »
De Afrikaanse papegaaiduif is een vogel die behoort tot de familie van de duiven en is één van de vijf groene duivensoorten die in het Afrotropisch gebied leven. Ze leven in gebieden waar fruitbomen zijn.
Afrikaanse papegaaiduif Lees bericht »
Volwassen Amerikaanse zeearenden zijn zeer grote en krachtige vogels met karakteristieke gele ogen en gele snavel, een witte kop en staart en een donkerbruin lichaam, wat bijna zwart lijkt.
Amerikaanse zeearend Lees bericht »
De andescondor leeft in berggebieden en woestijnen in het grootste deel van het westen van Zuid-Amerika, van Venezuela tot Vuurland. Hij komt voor in Colombia, Bolivia, Ecuador, Peru, Chili en Argentinië.
De Andesgans leeft in het Andesgebergte. Hij komt zuidwaarts voor van het midden van Chili en het noordoosten van Argentinië tot noordwaarts in het oosten van Bolivia en het oosten en het zuidoosten van Peru.
De Australische hoendergans komt uitsluitend in Australië voor en in het bijzonder in de Straat Bass, een zeestraat in het zuidoosten van Australië, op tussen het vasteland en Tasmanië gelegen winderige en onbewoonde eilanden.
Australische hoendergans Lees bericht »
De Afrikaanse nimmerzat heeft dezelfde bouw als zijn familieleden, de Maleise nimmerzat en de Indische nimmerzat. Hij heeft een lengte tussen de 95 en 104 centimeter en een spanwijdte tussen de 1,50 en 1,65 meter.
Afrikaanse nimmerzat Lees bericht »
De blauwbuikscharrelaar komt voor in een brede zone ten zuiden van de Sahara tussen het zuiden van Mauritanië en Senegal tot in het zuidwesten van Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Blauwbuikscharrelaar Lees bericht »
De blauwe pauw komt oorspronkelijk uit Azië en is meegenomen naar Europa door de handelsreizigers die zaken deden met het Verre Oosten. Ze leven voornamelijk in de buurt van water.
De blauw-gele ara leeft in een subtropisch tot tropisch klimaat in Zuid-Amerika. Ze leven in warme gebieden waar het zowel droog als juist erg vochtig kan zijn. Deze vogel is vaak te vinden in de regenwouden.
Blauwkeelara’s zijn ongeveer 75 tot 85 centimeter groot. De spanwijdte bedraagt 90 cm. De vogels bereiken een gewicht van ongeveer 600 tot 1000 gram. Ze hebben felle kleuren met turkoois blauwe vleugels en staart.
De bleekkoprosella leeft in het oosten van Australië. Hij leeft bij voorkeur in open bossen, maar heeft zich aangepast aan het door de mens veranderde landschap en kan zelfs een plaag worden voor boomgaarden en graangewassen.
Bleekkoprosella Lees bericht »
Volwassen mannetjes hebben in tegenstelling tot vrouwtjes, witte strepen op de kop en de keel. Bij de vrouwtjes zijn deze strepen vaalgeel. Op de vleugels van de mannetjes zitten scherpe zwarte markeringen die bij de vrouwtjes ontbreken.
De Brahmakip is een grote forse kip met een stoere kop en veel veren aan zijn poten. Ondanks hun afmeting leggen de Braadkippen eieren van een gemiddeld formaat. Het is van de grootste kippenrassen ter wereld.
Het verspreidingsgebied van de brandgans ligt in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan, van de oostkust van Groenland tot Spitsbergen en het zuiden van Nova Zembla. Ze leven in moerassige gebieden bij de zee
De bruine hokko is alleen te vinden in ongerepte regenwouden van Zuid-Mexico tot aan Noordwest-Ecuador. Ze komen voor van de kustlijn tot aan een hoogte van ongeveer 700 meter in Ecuador, maar in Panama en Guatemala.
Canadese ganzen hebben een zwarte kop en snavel en een zwarte, lange hals. Typisch voor deze soort is de witte band die van de keel tot over de wangen loopt. De zwarte hals gaat over in een witachtige borst.
De Chileense flamingo is lichter van kleur dan andere flamingo’s. Hij is lichtroze van kleur en zelfs tegen het witte aan op zijn kop. De knobbel midden in de poot is de enkel.
Chileense flamingo Lees bericht »
De Chinaparkiet is met 50 centimeter groter dan de meeste soorten parkieten. Ze hebben een groen verenkleed met zwarte wangen. Een deel van hun verenkleed is grijsblauw en hun kop is violetblauw.