Aardvarken
Aardvarkens geven de voorkeur aan gebieden waar het hele jaar door een grote overvloed is aan mieren en termieten. Ze worden zelden aangetroffen in gebieden met harde, dichte grond, rotsachtige gebieden of gebieden die vaak overstromen.
Aardvarkens geven de voorkeur aan gebieden waar het hele jaar door een grote overvloed is aan mieren en termieten. Ze worden zelden aangetroffen in gebieden met harde, dichte grond, rotsachtige gebieden of gebieden die vaak overstromen.
De Afrikaanse wilde hond is een grote, gevlekte hond met een lang, slank lichaam en lange poten, grote afgeronde oren en een lange, volle staart. De kop is vrij kort en breed, met krachtige kaken.
Afrikaanse wilde hond Lees bericht »
Alpaca’s hebben een lange vacht die vaak tot aan de grond reikt. Deze vacht komt voor in meer dan 22 erkende kleuren van wit tot zwart en bruin. Bontgekleurde dieren zijn veel zeldzamer.
Het axishert heeft een roodbruine vacht met witte vlekken. Ook zijn buik, de binnenkant van zijn poten en een grote keelvlek zijn wit. Over de rug loopt in de lengterichting een donkere streep.
De Aziatische olifant bewoont graslanden, tropische groenblijvende wouden, vochtige loofbossen, droge bladverliezende wouden en droge doornbossen, naast gecultiveerd en secundaire bossen en gebieden met kreupelhout.
Aziatische olifant Lees bericht »
De Aziatische zwarte beer heeft een ronde kop met kleine ogen en grote oren die ver uiteen staan. Het lichaam is zwaar gebouwd met dikke en sterke poten met brede klauwen.
Aziatische zwarte beer Lees bericht »
De baardaap komt enkel voor op berghellingen in dichte, groenblijvende en semi-groenblijvende tropische regenwouden in de Westelijke Ghats in Zuidwest-India, op 100 tot 1500 meter hoogte. Hij heeft een voorkeur voor loofbomen.
Baardsaki’s hebben bolvormige tijdelijke zwellingen, lange pluimstaarten en kort lichaamshaar. Ze onderscheiden zich van de nauw verwante witneussaki’s door hun grotere zwarte baarden en hun zwarte neuzen.
De bamboemaki komt alleen voor op het eiland Madagaskar voor de kust van Zuid-Afrika. Deze ondersoort wordt alleen gevonden in de papyrus- en rietbedden rondom het meer Lac Alaotra, gelegen in het centraal-oostelijke deel van Madagaskar.
De beermarter komt voor in de regenwouden van India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Thailand, Indochina, Maleisië, Sumatra, Java, Borneo en Palawan. Ze hebben een voorkeur voor bergbossen. In deze landen wordt de beermarter soms als huisdier gehouden.
De Bengaalse tijger komt voor in West-Myanmar en op het Indische subcontinent, in Bhutan, Nepal en Zuid-China, Bangladesh en India. Hij leeft hier in de vochtige regenwouden, moessonwouden, bamboebossen en savannes.
Bengaalse tijger Lees bericht »
Een Bennettwallaby is een stuk kleiner dan een kangoeroe. Het lichaam van een volwassen dier is ongeveer zestig tot tachtig centimeter lang. Hun staart heeft een lengte van zeventig centimeter. Mannetjes kunnen wel twintig kilo wegen
De berberaap is de enige makaak die buiten Azië voorkomt en die in Europa in het wild leeft, namelijk op de rots van Gibraltar waar een populatie van dertig tot veertig dieren kunstmatig in stand wordt gehouden.
Bergmeerkatten behoren tot de meest boeiende primaten van Afrika. Ze hebben lange ledematen, een lange staart en een witte kraag welke het zwarte gezicht omlijst. Een ander kenmerk is diepliggende oranje ogen, welke omgeven zijn door kale huid.
De bever is een groot aquatisch knaagdier. Hij heeft een brede, geschubde, horizontaal afgeplatte staart. De poten zijn vrij kort. De achterpoten hebben zwemvliezen. De kop is stomp en de oren en ogen zijn klein.
De beverrat is een groot, op een rat gelijkend knaagdier met een grote, bijna driehoekige kop. De kleine ogen en oren bevinden zich aan de bovenkant van de kop.
De blauwe gnoe, ook wel gestreepte gnoe of gewone gnoe, is een grote antilopesoort met een grote, brede kop. De voorpoten zijn langer dan de achterpoten.
Hij heeft een donkergrijsbruine tot leiblauwe tot bleekgrijze vacht.
De blauwoogmaki leeft in primaire en secundaire subtropische vochtige en droge bossen in de noordwestelijke punt van Madagaskar. Het leefgebied ligt tussen de Andranomalaza rivier in het noorden tot de Maevarano rivier in het zuiden.
Het Boliviaans doodshoofdaapje komt voor in de tropische regenwouden in Zuid-Amerika. Hij is te vinden in het gebied ten westen van het Andesgebergte, ten zuiden van de Caribische Zee tot in het zuiden en oosten van Brazilië.
Boliviaans doodshoofdaapje Lees bericht »
Samen met chimpansees zijn bonobo’s de meest naaste verwanten van de mens. Net als chimpansees hebben bonobo’s langere onderarmen dan benen, lange vingers en beweeglijke schoudergewrichten.
Bonte vari’s heeft een zeer uiteenlopende vacht. Meestal hebben ze een zwart gezicht met witte kraag. De ledematen en staart zijn ook zwart. Schouder, rug en achterdeel hebben zwarte vlekken, van uiteenlopende groottes.
De boommarter is een Europese marter. Hij is vooral in bosrijk terrein te vinden, waar hij in de bomen op eekhoorns en andere boomdieren jaagt. De boommarter is makkelijk te verwarren met de steenmarter
Boomstekelvarkens zijn stevige dieren met een ronde kop en een beweeglijke snuit. De poten hebben brede zolen, sterke tenen en gekromde klauwen. De vacht van het boomstekelvarken bestaat uit lange haren en stekels.
Boomstekelvarken Lees bericht »
De Borneose orang-oetan is één van de slechts drie soorten orang-oetans, die de enige soort mensapen in Azië zijn. De andere twee soorten zijn de Sumatraanse orang-oetan en de Tapanuli orang-oetan.
Borneose orang-oetan Lees bericht »